Sivut

2.11.2010

5. Teemana minän kolme olomuotoa studio-olosuhteissa

Lähdimme hakemaan normiminää uusinta ottona omaan kotitoteutukseen. Perus ajatus on samantapainen ja ensin säädettiin valot ja harjoiteltiin varamallilla. Kun mallin koko on hieman väärä,  harjoitusrajoissa voidaan näytellä. Tässä Margit näyttää, tää on tätä myöden... Kun sitten saadaan vielä säädettyä valotusta ja harjoitusmallilla toteutettua kuvan viimeistely,  päästään ideasta hyvään harjoituskuvaan. Jyrki poseeraa minun rooliminässäni.




Toteutus vain on usein hankalampaa, kun itseänsä ei nää kamerassa, eikä mallina olo ja toisen asentojen matkiminen välttämättä toimi. Alkuperäiset rajaukset ovat olleet molemmissa omakuvissa huomattavasti väljemmät, mutta halusin tiivistää ne näin tiukasti. Oikeanpuoleinen toteutus on tehty kotona, huomattavasti vaatimattomammalla valoratkaisuilla.





Jatkoimme kuvaamista Jyrkin pastori-teemalla. Valitsin kuvasarjan, missä pienetkin ilmeen muutokset muuttavat henkilön roolista toiseen, kuvan asettelun muuttumatta. Ehkäpä nämä hahmot ovat nöyrä, kultivoitunut, tietoisku, harras, elämän valttikortit ja herranpelko.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat