Sivut

21.11.2010

6. Teemana tuotekuvaus: Lasi jatkuu

Kovan yrityksen ja useamman päivän satojen kuvien ottamisen jälkeen ei oikein jäänyt kovinkaan varma olo. En saanut päätettyä pullokuvaan edes taustaa, joten ajattelin, että trikolori sopii ranskalaisen tuotteen taustaksi. Kiiltojen hallitseminen ja lasin heijastumista aiheutuvat oudot tummat kuviot osottautuivat todella hankaliksi. Vaihtoehtona olisikin näköjään toinen toistaan hankalampi heijastus joiden hallitseminen ei satojen kuvienkaan jälkeen tuntunut hyvältä. Tässä noiden heijastumien hallinta olisi vaatinut lisävalaisimen etiketin takaa, jolla nuo rumat läikät olisi saanut ainakin vähemmäksi.



Iittalan Tsaikka-lasi teemukina tuntui jotenkin hallittavammalta kohteelta. Alla käytin Sarpanevan teräslautasta hieman lisäämään valoa toisaalta myös heijastuksia. Ajattelin samalla esittää sitä myös samalla oikeassa käyttötarkoituksessa. esimerkiksi tässä teemukina.




No lopuksi ajattelin, että jotenkin tuo konjakkilasi viehätti. että ajattelin yrittää samaa teemaa vähän erilaisella lähestymistavalla. Ensimmäisen tehtävän ihmeelliset heijastumat näkyy taas, mutta nyt ne tunnistaa selkeämmin lasin omiksi heijastumiksi.
   

Jatkoin vielä hieman kokeiluja konjamiinillä, ja hämmästyksekseni sain aikaan myös aivan uudenlaisia efektejä. Aivan kun lasissa roihuisi liekit, ilmeisesti heijastuen pinnasta väreillen. Tässä näkee myös sen, kuinka minimaalisilla muutoksilla saa aikaan hyvin erityyppisiä kuvia. Kuitenkin esineet ovat samat, eikä valaistuskaan ole juuri muutettu. Yllättävän haasteellinen kuvattava, mutta taitaa antaa vielä paljon lisähaasteitakin.


Kuva kerran kiellon päälle. Kaikkiaan 5 eri kuvauskertaa, lähes 300 lasia ja aina on jokin pielessä. Olkoon tämä viimeinen sarjassaan toistaiseksi.



5 kommenttia:

  1. Kuumasta totista nousevan höryn olisi varamaan saanut valaistua sivulta tulevalla valolla. Nyt hikinen kuppi näyttää jotenkin vajaalta.

    VastaaPoista
  2. Kovasti olet nähnyt vaivaa tavoitellessasi optimaalisia valoja lasituotteisiisi. Helppoa se aina ole, kuten olet varmasti joutunut toteamaan.

    Aramis konjakkipullo:
    - hienosti olet lähtynyt rakentamaan tricolor -lipputeemaa pullon taakse. Ongelmaksi tämän vuoksi nousee taustalta tulevan valon kulun estyminen yhteneäisenä kohti pulloa; tämähän aiheuttaa pulloon/konjakkiin tummat, haitalliset kiillot. Kyllä se näinkin toimii. Itseasiassa miklestäni hyvin ansiokasta kuvassasi on pullon etiketin valaisun hallinta! Myös pullon vasemmassa reunassa kulkeva highliht on hieno.

    Miten tummat alueet konjamiinipullossa valitsemassasi taustaratkaisussa sitten saataisiin pois? Yksi, helppo ratkaisu olisi raottaa verhoa siten, että valo vaasee taustalta esteettä pulloon. Toinen hiukan mutkikkaampi ratkaisu olisi virittää pullon takaseinään esim. pulloa hiukan pienempi foliopaperi, johon tulisi saada valoa, joka sitten heijastai valon yhtenäisenä läpi pullon antaen kauniin kiillon pulloon ja konjakkiin.

    VastaaPoista
  3. Höyryä kyllä tavoittelin, mutta en saanut sitä esille, kun kuuma juoma ehti jo jähtyä kun sai pannun takaisin, laukaisu olisi pitänyt saada aikaiseksi 15s kuluessa. Yhdessä tai kahdessa kuvassa sain sen edes jotenkin esille, mutta jäi niin vaatimattomaksi, ettei niiden perään kannattanut taistella. Ulkokuvauksena se olisi varmasti onnistunut, mutta en viitsinyt rakentaa virityksiä ulos. Se olisi lisäksi tarvinnut erillisen snootin kohdistetuksi vain höyryyn. Omat viritykset kun olivat näin turhankin monimutkaisia.

    VastaaPoista
  4. Konjakkilasikuvissa olet tavoitellut hillittyä tunnelmaa ja onnistunutkin melko hyvin. Ongelmaksi nousee vielä valon hallinta lasissa ja konjakissa. Perusratkaisuksi tähän haasteeseen ehdotan edelleen sinulle tutkia asiaa enemmän taustan suunnalta tulevan valon avulla sekä heijastavat pinnat, joilla saat lasiin muotoa l. niitä highlight linjoja. Katso vielä kertaalleen jäsenhuoneen keskustelupalstalle jättämäni lasin valaisun vinkkivideot erityisesti se viimeinen:
    http://www.youtube.com/watch?v=NicM0o87dPE&feature=related
    Uskoisin, että videossa esitetystä ratkaisusta voisi olla apua myös konjakki- ja glögilasikuvauksissa.

    VastaaPoista
  5. Konjakkipullo sekä hyvä idea että toteutus. Ainoat kommentit liittyvät vasemman puolen sinisen taustan ryppyyn sekä siihen, että tausta voisi ehkä olla hieman tummempi (vaikka hyvä onkin).

    Tsaikkalaseissa olet saanut kahteen kuvaan aika lailla erilaisen tunnelman.

    Konjakkilaseista kaksi ylintä suosikkejani, alimmassa kontrasti jää edellisiä vähäisemmäksi. Kahdessa alimmassa olisi voinut Photoshopata rypyt pois - ei kuitenkaan mikään iso asia.

    Hyvät kuvat ja todennäköisesti olet joutunut käyttämään aikaakin ihan kohtuullisen paljon sekä suunnitteluun että toteutukseen.

    VastaaPoista

Lukijat