Sivut

13.10.2010

4. Teemana lehtikuvaus: Ihminen ja syksy

Tässä teemassa tuodaan esille symbolikuvaa tai yhdistelmäkuvaa.  Näissä kuvissa olen valinnut lähestymistavaksi symbolikuvan, toteutan yhdistelmäkuvan myöhemmin.

Ensimmäinen kuva on vallitsevassa valossa, auringon juuri mentyä piiloon ei varjojen löytäminen oikeen onnistunut. Jälkimmäisissä kuvissa valaistus on epäsuorasti paperin kautta suunnatulla salamalla, luonnonvalo ei käytännössä vaikuta kuviin, mutta loistevalot saattavat tuoda niihin hieman vallitsevaa väriltään vaikeaa valoa.



Syksy ihmisiä



Syksy on läheinen asia



Luopumisen hetki                     Syksyn riemua          

3 kommenttia:

  1. Syksy on läheinen asia -kuvassa on hieno sommitelma ja upea valo.Vasemman alakulman keltaiset lehdet häiritsevät hieman, ikäänkuin vie katseen pois kuvasta.Samoin keltavihreät lehdet oikealla alhaalla.

    Tyttöjen kuvissa on myös sommittelu mielestäni kunnossa. Toinen heistä vaan näyttää hieman vaivaantuneelta.

    Luopumisen hetki on hieno kuva, tausta tosin on ehkä hieman tylsähkö.

    Ari

    VastaaPoista
  2. Hyviä kuvia kaikki. Omat suosikkini ovat kolme viimeistä, koska toimisivat parhaiten symbolikuvinakin.

    Syksy on läheinen asia -kuvassa vasemman yläreunan kasvit eivät ehkä täysin toimi, voisi olla ehkä kokonaan samanlaista taustaa kuin käsien alapuolella. Tämä toki makuasia.

    VastaaPoista
  3. Mielestäni esittämistäsi kuvista "Syksy on läheinen asia" on miellyttävin teemaan liittyvä kuva. Jotenkin näyttää sille, että et ole saanut vielä teemasta parastasi irti. Puunjuurella kyykistelevien tyttöjen rooli teeman käsittelyssä jää minulle hiukan epäaselväksi. Miten tämä kuva nousee mielestäsi symbolikuvaksi annettuun teemaan? Samoin "Syksyn riemua" kuvassa olisin mielummin nähnyt tiukemmin rajattua aiheen käsittelyä. Kokeilitko versioita, joissa rajaus olisi lähikuva?

    Symboli/feature kuvien ennakkoon ideointi on tärkeää. Anna luovuudellesi vapaus! Tekniikan kanssahan sinulla kaikki ok!

    VastaaPoista

Lukijat