Sivut

5.10.2010

2. Teemana lehtikuvaus: henkilökuvausta ryhmätyönä

Valitsimme kuvauspaikaksi luokkahuoneen ja aiheena oli kameroiden vertailu. Salama on heijastettu katon kautta, samalla on käytetty vallitsevaa valoa apuna. Malleina toimii Antti ja Margit.


Mun järkkäri on parempi kun sun!


Lehtikuvausteemaan kuuluu myös tilaisuuksissa esim. luennoitsijoiden kuvaaminen , kuten tässä Valokuvauslinjamme vetäjä valokuvaaja FM Jyrki Toivanen tunnilla. Kuvattavan ohjailu ei aina ole mahdollista, joten kuva on autenttisesta tilanteesta. Värien tasapainotus voi tällaisessa tilanteessa olla sangen haastavaa, kun valaistukseen ja taustaan ei pääse vaikuttamaan .
Kurssimme neuvoo kameroiden salaisuuksiin yksityiskohtaisesti. Kuvattavia ei ole ohjattu, vaan kyseessä on aito ohjaustilanne, jossa tausta on haettu vain kuvauspaikan valinnalla.



Opetusta ja valokuvauksen saloja


Tässä valokuvaus on toteutettu ainoastaan kameran päälle sijoitettavalla salamalla, käyttäen epäsuoraa katon kautta kohdistettua salamaa ja vallitsevaa valoa. Taustan merkitystä on pyritty vähentämään käyttämällä mahdollisimman suurta aukkoa ja pitämällä kuvattavat riittävän kaukana taustasta. Kuvattavien  katseita ja ilmeitä on pyritty ohjaamaan mahdollisuuksien mukaan.



Mun on parempi kun sun, vai onkos näissä mitään eroja?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat