Sivut

30.9.2012

Tuotekuvausta

Aiheena tuotekuvausta, tehtävänä kuvata pullo, jossa toisenpuolen kiilto pehmeällä rajalla toinen terävällä.

Periaatteessa lähtökohta on  rakentaa kuva esimerkiksi photoshopilla sellaiseksi, että tuotteeseen saadaan halutut kiillot useista kuvista ja layereinä yhditää yhdeksi kuvaksi. Kuvaa otettaessa tietysti voi lähteä hakemaan koko toteutusta, mutta sellaisen hakeminen on erittäin työlästä.  Erilaisten kiiltojen ja heijastusten näkyminen pyöreessä lasissa on todella haasteellista.

Omassa toteutuksessani oli käytössä tällä kertaa vain keikkasetti kahdella välähdyspäällä, melko pieniä heijastimia, taustakangas ja pehmeän kiillon aikaansaamiseksi diffuusorina voipaperia. Katon ollessa erittäin matalalla ja tilojen ollessa hyvin ahtaat, viritykset olivat melko hankalia ja valaistus tuntui aina vaan vaikeammalta. Kuvia tämän tyyppisessä kokeilemisessa tulee kohtuullisen paljon ja erilaisten pahviheijastimien rakentaminen vaatii aikaa.


Tämä oli sitten lopputulos. Useammalla valolla olisi mm. etiketti voitu valaista erikseen, suuremmilla diffuusoreilla ja heijastimilla olisi kiillot vielä paremmin hallinnassa, mutta jonkin asteinen työvoitto kuitenkin. Kuten oleellista, on sisältö valaistu, jotta tuote näyttää oikean sävyiseltä. Se on saatu aikaan pullon taakse leikatulla pahviheijastimella, joka riittävän etäällä ollessaan valaistuu melko voimakkaasti takasivuilla olevista softbokseista. Oikealla valo tulee kokonaa takapuolelta, vasemmalla diffuusorina käytetyn voipaperin takaa lievästi edempää. Etuoikealla lisäksi käytetty heijastinta, jotta saadaan etiketti paremmin valaistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat