Sivut

10.9.2012

Minimalismiä



Pihan heinät ovat kiitollinen kohde objektiivien testaamiseen. Hankin edullisen pentacon six adapterin kiinan suunnalta, mikä on varustettu chipillä. Testien mukaan exif tietoina on aukkona aina 2.0, mikä ei ihan vastaa totuutta, mutta valotus vaikuttaa kuitenkin toimivan oikein. Mikä tärkeintä, vaikuttaa tarkennus varsin täsmälliseltä jokaisen kokeilemani objektiivin kanssa.

Mitä itse kokeiluun tulee, saatoin kokeilla P6-liitäntäisiä objektiivejä Kaleinar-3B 2.8/150mm ja Volna 2.8/80mm. Odotukset olivat sangen vaatimattomia, luulin niitä molempia varsin pehmeiksi ja muutenkin vaatimattomiksi suorituskyvyltään. Kaikki testit mitä suoritin olivat varsin suuria positiivisiä yllätyksiä. Kuvalaatu on varsin miellyttävää ja varsinkin muotokuvatarkoituksissa todella miellyttävää. Idässä on onnistuttu valmistamaan varsin mallikkaita objektiivejä, jonka ainoat isommat haitat liittyvät lähinnä painoon ja tarkennusrenkaan hidasliikkeisyyteen. Tarkennusrengasta tulee pyörittää laidasta toiseen useita kierroksia.

Tämä kuvan graaffisuus oli vahinko. Haeskelin oikeastaan vain heiniä, jotta saisin kuvaa terävyydestä ja joistakin objektiivin puutteista. Tietoisesti alivaloitin reilun aukon kuvaa, jotta saisin vielä heinille sävyt. Taustan ollessa suhteellisen lähellä kuvausetäisyyteen, olen tyytyväinen bokehin rakenteesta. Blurraus on varsin siistiä, eikä sen rakenne muodosta liian jyrkkiä kohtia. Vaikka tummuusero oli näkyvissä taustassa, ei se näyttänyt mitenkään kovin voimakkaalta kuvatessa. Vasta katsottuani kameraan huomasin linjojen risteävän varsin mielenkiintoisesti ja kontrastin ollessa huomattavasti jyrkempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat