Sivut

8.2.2011

3. Teemana teatterikuvaus, PR-kuvauksia ja jatkoa näytelmän kuvaamiseen

Aina ei ole oma kunto riittävällä tasolla tähän hommaan, mutta muutamalla henkilökuvalla ja erilaisella kuvaustekniikalla harjoituksista sain aikaan seuraavat kuvat. Kuvauksen muotokuvissa on käytetty päävalona vasemmalla softboxia, hiusvalona "snoottia" pahvilieriö, josta on valovuoto eristetty foliolla, tausta on myos valaistu niin ikään snootti tyyppisellä ratkaisulla ja valaisua on tasoitettu sateenvarjolla, joka sijaitsee kuvaajan lähistöllä korkealla oikealla puolella kuvaajaa. Neljäs potretti on kuvattu vallitsevassa valossa kuvaustilanteen sivusta. Potrettien kuvauksissa 1/160 ja aukko 8 ISO 100 lukuunottamatta neljättä kuvaa.

Näytelmän Riihimäen Esko harjoitukset jatkuivat, joten täydensin kuviani vielä muutamalla lisäkuvalla. Kaikki kuvat ovat 1600 ISO ja 50mm objektiivi.



Näytelmä jatkuu...



Ohjaaja seuraa tiukasti


2 kommenttia:

  1. Minä pidin erityisesti noista yhden henkilön kuvista. Hyvät ilmeet ja valaisu kohdallaan.

    VastaaPoista
  2. Kaksi ensimmmäistä näyttelijäkuvaa ovat parhaimmat. Valo on kaunis, mallin ilme suht ok ja tausta kaunis. Seuraavassa kädet ovat jääneet vähän hassusti ja toisessa katsekontakti mielestäni saisi olla kohti kameraa. Samoin taustalle suunnatun valon hallintaan tulisi kiinnittää enemmän huomiota.

    Läpimenokuvat vaikuttavat hiukan staattisilta, kun otetaan huomioon näytelmän monet vauhdikkaat kohtaukset. Olisin lisäksi halunnut nähdä muutamia lähikuvia, joissa ilmeet tulisivat korostetusti esille.

    VastaaPoista

Lukijat