Sivut

8.1.2013

Ruokakuvausta

Ruokakuvauksia voi lähestyä hyvinkin yksinkertaisella tavalla. Kohtuullisen yksinkertaisella tavalla lähdin myös tähän omaan kuvaamiseeni. Perusvaloina käytin taustalle takaa ylhäältä softboksia ja etusivusta takavaloa hieman loivemmasta kulmasta snootilla ja gridillä.

Kuvaamisen haastavuus on, jos toimii itse kokkina, saada ruoka tuoreen näköisenä esille. Valojen pystyttäminen oli perukseltaan melko yksinkertaista, mutta syncapiuhan pätkiminen rupesi haittaamaan, jolloin radiolaukaisimella sain salamat toimimaan luotettavasti. Asetukset testasin jo varsin valmiiksi ennen ruoanlaiton aloittamista, Silti lopuksi vain osa ruoasta oli lämmintä, mutta silti erittäin herkullisen makuista.

Ruoaksi olin valinnut lohimedaljongit, riisiä, parsakaali-sipuli pataa, lisukkeena salaattia ja suippopaprikaa. Perus opiskeliaeväät, jotka ovat riittävän värikkäitä ruokakuviin.


Aiemmin otin jo vastaavan kuvan, mutta esivalmistelut ovat näissä kuvissa varsin tärkeitä, joten onnistuin edellistä merkittävästi paremmin. Etukäteis-suunnittelu näissä kuvissa on lähes tärkeintä, jos vielä haluaa näyttää ruoan tuoreuden ja mahdollisesti vielä höyryämisen. Vaikka ruoan valmistaminen on varsin mukavaa, kannattaa varautua eri henkilöön ruoan valmistamiseksi. Ruoan järjesteleminen hyvän näköiseksi ja samalla kuvaustilanteen hoitaminen ei ole järkevää yhden miehen orkesterilla, vaikka kohtuullista jälkeä saa aikaan näinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat