Sivut

15.1.2013

Jatkoa ruokakuvaukselle

Ruokakuvauksen haasteet eivät loppuneet ensimmäisiin kuviin, asettelun ollessa turhan sekava ja lautanen turhan täysi. Päätin toistaa kuvauksen, tällä kertaa uudella rungolla toteutettuna.

Annokseksi valmistin lohi medaljongin, paistettua kesäkurpitsaa, vihanneksina keitettyä parsakaalia, sipulia, valkosipulia, lisukkeina salaattia ja paprikaa. Annos on tässä samantapainen kun edellisessä kuvauksessa.

Nyt lautasen sisältö ja ruoka on korostetumpi ja valaistus toteutettu yksinkertaisemmin. Valaistuksena on takaseinän ja katon kautta laskeutuva melko tasainen valaistus. Takaseinä on suhteellisen lähellä kohdetta, kun kuvausetäisyys on noin 2m, seinä ehkä 60-70cm kohteen takana. Salama on suunnattu kohteen yläpuolella olevaan seinään ja osaksi kattoon.






Kuva on huomattavasti väridynamiikaltaan voimakkaampi, sävyjä on selkeästi enemmän. Tähän muutosta tuo selkeästi uudempaa tekniikkaa oleva kamera. Vaikka en ole pitänyt pienempää pikselimäärää vanhemmassa kamerassa ongelmana, on kuvan laadussa merkittävää eroa. Kuvia käsitellessä on pienuudesta tietysti ollut merkittävää etua, mutta kuva on selkeästi nyt valmiimpaa, eikä käsittelyä tarvitse aivan niin paljoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat