Sivut

8.12.2011

Laajennettu henkilökuva, henkilö työssään 7 kuvaa

Saimme Julialta aiheeksi laajennetun henkilökuvan. Tarkoituksena oli ottaa itselle aikaisemmin tuntemattomasta henkilöstä kuvia aiheesta ihminen työssä. Ensimmäiset yritykset epäonnistuivat, kun yritin tehdä tätä harjoitusta Tallinnassa ja aikaisemmin jo kotimaassa. Onneksi keksin kysyä ystävältäni kuvata hänen kollegaansa. Suuret kiitokset hänelle, koska aikapula tuntui jo turhankin paljon lisäävän paineita saada tehtävä suoritetuksi.

Yökerhon Dj:n kuvaaminen on työn luoenteen vuoksi melko haastava ympäristö kuvata. Kaikki seinät ja katot ovat himmeitä mustia, joten valaistus on käytännössä tehostevaloin  ja varsin vaatimattoman muun valistuksen varassa. Ympäristön valaistus lisäksi sisältää pääosin värivaloja, jolloin vallitsevan valon vaikutus on niin suuri, ettei kuviin saa pääosin oikeaa otetta käyttämällä merkittävästi vallitsevaa valoa ja päätin hyväksyä liikkeen osana kuvien ilmaisua. Käytin valaistuksessa yhtä salamaa jota käytin joko heijastettuna heijastimen kautta kamerasta, tai siirtämällä salamaa triggerillä edelleen salamaa heijastaen heijastimen kautta.

Kuvaus tilanne sujui erittäin hienosti ja kuvattava tuntui olevan varsin iloinen kuvista jotka toimitan hänelle edelleen. Tässä yhteydessä sovittiin myös, etten mainitse nimiä täällä, vaikka kuvat tuntuikin miellyttävän kovasti. Uskaltauduin melko kokeelliseen valoitusmalliin ja käytin poikkeuksellisen paljon pitkiä valoituksia yhdistettynä vallitsevaan valoon ja täytesalamaan. Myös valaistuksen suunnassa pyrin melko voimakkaaseen sivuvaloon. Muutamassa kuvassa päätin kokeilla jopa hiusvalo tyyppistä ratkaisua.

DJ 7

 

 
































DJ:stä mielestäni näkyy intohimo musiikkiin ja ihmisten palvelemiseen. Itselläni jäi mielikuva erittäin onnistuneesta harjoituksesta ja ennenkaikkea voin olla ylpeä itsestäni, kun voitin ainakin oman rohkeuteni ja tuli kuvaajana olo, etten ollut vähääkään häiriöksi, vaan suorastaan tervetullut.

Kävin vielä uudestaan valitsemassa samoista kuvista ne tähän työhön sopivat kuvat. Luulin valinneeni aivan erikuvat, mutta juttua kirjoittaessa, aloin tarkastaa kuvien nimistä ne kuvat, jotka olin valinnut. Kaikesta huolimatta vain yksi kuvista ei ollut sama, jonka lopulta vaihdoin takaisin, kun kuvalla ei ollut lisäarvoa henkilökuvaan ja aiemmin poistamani lopuksi osottautui tarpeelliseksi selittäen taustatietoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat