Sivut

17.11.2011

Käsi-salamat

Viime päivät ovat kulkeneet erilaisten kuvaus-projektien merkeissä, viimeinen harjoitus on liittynyt salamakuvaukseen ja toinen väreihin.

Salamakuvauksen perusteita olemme käyneet käytteäen yhtä käsisalamaa. Seuraavan harjoitukse ensi sijainen tarkoitus on harjoittaa salamakuvauksen perusteiden keskeisimpiä asioita. Mallina toimi Kati, joka kuvissa on pyritty valoittamaan oikein. Jos taustan valoisuutta ei oteta oikealla tavalla huomioon, sekä ylivalottunut päivä kuva, oikein valoitettua kuva myös maiseman suhteen. Valoitus on sovitettu taustamaiseman mukaisesti, jolloin myös tausta muodostuu luontevaksi osaksi kokonaisuuutta. Kolmannessa kuvassa on taustaa valoitettu jo useita aukkoja ali, jolloin kuvausmalli korostuu selkeimmin taustasta.




Seuraava kuva on valoitettu noin kasvojen mukaisesti. Tavioitteena kuvassa on onnistunut muotokuva, joka tässä on toteutettu yhdellä päävalolla, joka on kuvattavan etupuolella kuvsta katsottuna vasemmalla. Oikean puolen kasvot on erotettu mustasta taustasta melko lähellä kasvoja olevalla heijastimella. Hiusvalona on käytetty normaalia pikkusalamaa, jossa esimerkiksi tässä kuvassa on estetty vuotamasta valoa kameralle pienellä mustalla heijastimella. Voimakas valaistus taustalta tuo kohteen selkeärajaisena paremmin eteen.

Tämän kuvan perustarkoituksena on näyttää onnistunutta salamavalaistusta. Tekniikkana on perusvalaistus kahdella salamalla, monisalama järjestelmää käyttäen.



Tässä harjoittelimme vinjetoinnin käyttämistä salamakuvaulsessa tehokeinona.





Näissä kuvissa pysäytämme liikkeen. Liikkeen pysäyttäminen on yleisesti salamakuvausessa keskeistä, liike pysähtyy, koska salaman välähdys aika on hyvin lyhyt. Liikkeen tuntua voi silti saada kuviin vähän näkyviin, käyttämällä samalla myös vallitsevaa valaistusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat