Sivut

25.11.2011

Oma huone "Sauna"

Oikeastaan tämä hyvinkin henkilökohtainen tehtävä, tuntui ensin aivan liian läheiseltä aiheelta kuvata. Paljastat itsestäsi jotain hyvin henkilökohtaista ja aluksi koin tehtävän erittäin epämielyttäväksi. Kun aluksi tarkoitukseni oli kuvata sitä oikeata huonetta, huomasin melko nopeasti itselleni vielä tärkeämmän tilan. Kun ensimmäisellä kertää lähdin kuvaamaan löylyä, projekti tuntuikin itselle tärkeältä. Kahteen kuvaan en ollut aivan tyytyväinen, joten tein täydennyskuvauksen, jolla sain peitettyä niitä puutteita mitä halusin vielä tilasta tallentaa.

Tehtävä palautti minulle mieleen paljon muistoja tästä saunasta ja yleisestikin kiintymystä elämäni "huoneisiin" löylyyn ja niitä tuntemuksia milllaisena tunnen tämän Suomalaisuuden symbolin. Projekti sai myös miettimään sanoin ja ajatuksin tähän tilaan, jossa olemme oikeasti kaikkein haavoittuvimmillaan. Lisäksi pohdin niitä historiatietoja tästä saunasta, joka on ollut tässä asussaan jo vuodesta 1976 ja oma ensimmäinen saunakerta keväällä 1993.

Toteutustavaksi valitsin löylyhuoneen esittämisen sellaisena kun sen yleensä näen, lämpiämässä tai jo kuumana saunojaa odottamassa. Hyvin usein se on minulle paikka, jossa vain harvoin on muita paikalla, paikassa jossa voi olla myös yksin omine mietteineen. Näillä kahdella otoskerralla sauna on ollut aidosti lämpiämässä, eikä lämpötilalukemat ole virheellisiä, vaikka kolmanneksi viimeisessä kuvassa lämpötila oli noin 80 astetta. Myös alimmassa kuvassa näkyvä höyry paljastaa haastavat kuvausolosuhteet ja korkean lämmön ja sen että löylyssä on jo saunottu hetkeä aiemmin..







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat