Sivut

30.11.2012

Studiovalotuksen toistaminen toinen kokeilu



Toinen yritys samasta aiheesta kun aiemminkin, studiovalotuksen korjailu Ysuf Kahrsin kuvasta Laurence Olivierista. Mallikuvana olisi siis seuraava kuva, tässä muutama uudempi versio tästä kuvasta tehdystä 'replicasta'.

Aina jälkikäteen havaitsee kasvojen ilmeet ja nyanssit, millä olisi saanut paremmin toistettua ilmettä ja myös valaisua. Niin näissäkin kuvissa huomasi hartialinjan siirtyminen vielä taaksepäin, lasin kääntyminen väärään suuntaan jne. Paljon eroja, mutta oikeastaan perus valaisun osalta pääsi yllättävän mukavasti jäljille muistuttaen alkuperäistä. Itse kuvatessa itseä, toistojen määrä on melkoisen suuri, eikä pienten nyanssien hakeminen onnistu nopeasti. Tässä olisi suuri apu kuvat koneen ruudulta.

Se mitä tässä harjoituksessa oppii, on pään suuntaaminen oikein ja kuinka pienillä muutoksilla saattaa olla ratkaiseva merkitys kuvassa. Ilmeiden ja kasvojen muotojen huomioiminen kuvassa on kovin vaikeeta, mutta itseänsä ohjaten oppii myös ohjaamaan muita.

1 kommentti:

  1. Hyvin hahmotettu, alkuperäiseen nähden tavoitettu se, mikä ollut pyrkimyksenä. Ainoastaan highlightit mielestäni liian valoisat. SiiS edelleen valtiomiesaineista.

    VastaaPoista

Lukijat