Sivut

25.6.2012

Viisi kuvaa Juhannuksesta ja muita kuvia


Loma-ajaksi suunittelimme pienen kuvatehtävän "Viisi kuvaa Juhannuksesta", jotta saisimme pieniä haasteita kuvaamiseen. Ajatuksena oli täysin ohjaamatta valita viisi kuvaa tämän Juhannuksen tiimoilta. Kuville ei annettu mitään ehtoja, paitsi ettei niitä ole annettu ennen viime viikon tehtävänantoa. Kuvankäsittelyä ei ole mitenkään rajattu, vaikka itse en yleensä kuviin muokkauksia teekkään, paitsi värisäätöjä.

Oma lähestyminen Juhannukseen oli kaksijakoinen. Itseäni lähempänä oli tämä perinteinen Juhannus 24.6, perinteisessä ympäristössä. Tavallaan meillä vietettiinkin kaksi toisistaan aivan erilaista Juhannusta, varsinainen aatto kaupungissa ja sitten sellaisen, millaiseksi haluaisin aina Juhannuksen mieltää, tässä veljeni mökillä. Se mitä kuuluu tähän perinteiseen omaan Juhannukseen ovat paljolti koivu, sauna, vesi ja kesän tuntu ja kaunis maisema.







Nämä viisi kuvaa olivat siis lähinnä 5 kuvaa mielenmaisemasta Juhannus.

Ajattelin samalla lisätä muutamia kesäkuvia samaiselta reissulta, jotka koostuvat lähinnä macro-kuvista tai muuten jatkaa tuon mukavan päivän tunnelmaa. Niiden jälkeen onkin sitten luvassa ne toiset viisi kuvaa Juhannuksesta mitkä ovat kuvattu oikeana Juhannuksena.










Oikeastaan viisi kuvaa "oikeasta Juhannuksesta" olisi tässä. Nautitaan grillauksesta, vietetään yhdessä mukavaa aikaa. Kaupunki on tyhjä, kadulla ei näy ketään. Auringon viimeiset pilkahdukset valaisevat puun oksien lävitse. On jo hämärää, mutta kukat loistaa vielä penkissä.






1 kommentti:

  1. tykkään keskimmäisen sarjan viidennestä kuvasta paljon, siitä vastavaloon otetusta lehdestä!!! Myös ekan sarjan kolme vikaa kuvaa on kivoja!! Jeejee hyvä juhannus, näyttää hyvältä :) tsekkaa mun juhannus osoitteesta http://lovelettersfromrose.blogspot.fi/ !

    VastaaPoista

Lukijat