Sivut

9.5.2012

Näyttely Peilejä ja Heijastuksia 12.5.-20.5.2012



Peilejä ja Heijastuksia
näyttely on avoinna 12.5.-20.5.2012 klo 12:00-18:00
Rikalanmäki
Rikalantie 74
24800 HALIKKO



"Peilejä ja heijastuksia" on Muurlan opiston kevätnäyttely 12.5.-205.2012 Salon Rikalanmäellä. Yli neljäkymmentä teosta, joista yli 30 on valokuvauslinjan ja loput sarjakuvaopiskelijoiden töitä. Tervetuloa vierailemaan näyttelyyn.

http://www.muurlanopisto.fi/

Tiedote:

Tervetuloa Muurlan Opiston kevätnäyttelyyn Rikalanmäelle 12.5.-20.5.2012, kello 12-18. “Peilejä ja heijastuksia” on valokuva- ja sarjakuvalinjan yhteisnäyttely, ja siinä on esillä ensimmäisen ja toisen vuosikurssin töitä molemmilta linjoilta.


“Kerro kerro kuvastin” - tuttu loru lastensadusta. Mutta mikä oikeastaan on kuvastin? Mitä se kertoo? Mitä siitä voimme tulkita?

Se, mitä peilistä näkyy, heijastus, on todellinen, mutta se, miten me näemme sen, on peilaus meistä. Meidän menneisyytemme ja arvomaailmamme vaikuttavat siihen, miten tulkitsemme näkyvän heijastuksen. Mutta onko se todellisuutta? Joku voisi sanoa, että on, ja joku toinen taas, että ei ole. Se riippuu katsojasta; sinulle peilissä näkyvä pilvetön kevättaivas voi olla totta, mutta minä näkisin sen ennemmin sateenharmaana ja ankeana. Mielikuvia on monia.

Heijastus peilaa omaa elämäämme ja omia valintojamme. Voimme vaikuttaa siihen, miten itse näemme peilikuvat, mutta toisten ihmisten kokemuksiin emme voi vaikuttaa. Juuri siksi “Peilejä ja heijastuksia” on hieno aihe - se on jokaiselle katsojalle erilainen.

Muurlan opisto

Opiston monipuolinen tarjonta rakentuu vuosien kokemuksen tuomaan rautaiseen ammattitaitoon ja perinteeseen. Valokuvauksen ja sarjakuvan täyspäiväisen opetuksen lisäksi opistolla järjestetään säännöllisesti myös lyhyempiä kursseja eri aloilta. Toiminnan perusarvot, vapaus ja yhteisöllisyys, näkyvät sympaattisen ihmisläheisessä, kannustavassa ja erilaisuutta kunnioittavassa ilmapiirissä. Henkilökunnan toimintaperiaatteisiin kuuluu hyvä asiakaspalvelu, rehtiys ja avoimuus kaikkia kohtaan, luovuus ja ennakkoluulottomuus, ympäristön huomioonottaminen sekä vahva usko tulevaisuuteen.

Valokuvauslinja kouluttaa visuaalisen alan tulevia ammattilaisia valokuvaajan ammattitutkinnon vaatimuksiin vastaavalla ohjelmallaan. Koulutuksen lähtökohtia ovat vahva tekninen osaaminen ja yksilöllinen ilmaisu, pyrkimyksenä löytää jokaisen omat vahvuudet kuvaajana. Opiskelu koostuu luennoista, käytännön opiskelusta, harjoitustöistä, työpajoista ja palautekeskusteluista.

Sarjakuvataiteen linjalla etsitään kuvalliseen ilmaisuun ja tarinankerrontaan omaa ääntä ja kädenjälkeä. Koulutus antaa opiskelijalle käsityksen alasta ja työmahdollisuuksista sekä valmiudet luovia visuaalisen alan moninaisten koulutusmahdollisuuksien viidakossa.

Opistossa aloittaa myös graafisen suunnittelun linja syksyllä 2012. Koulutus käsittää graafisen alan perustiedot ja -taidot, teemoinaan muun muassa visuaalinen ilmaisu, graafinen tuotanto ja työkalut sekä audiovisuaalinen mediakulttuuri.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat