Sivut

18.4.2012

Valmiit pääsykoetehtävät

"Minun metsäni" (Taik)Arviointiperusteet: Sisällön vahvuus, tunnelma ja valon hallinta.
Tätä pääsykoetehtävää käsittelinkin jo aikaisemmin, mutta en oikeen saanut aiheeseen otetta ja arviontiperusteiden pohjalta sanoma ei oikeen auennut. 

Alkuperäinen ajatukseni metsänheijastumisesta käsissä olevaan maljaan jäi mieleen voimakkasti ja päätin sen lopuksi toteuttaa. Ajatuksena oli heijastus metsästä, jota voi pitää käsissä. Samalla aihe sopisi meidän kevätnäyttelyaiheeseenkin "Peilejä ja heijastuksia", joten se tuntui kovin läheiseltä toteuttaa. Olin lisäksi ajatellut makrokuvia yksityiskohdista, jotka muodostaa samalla viitekehyksen omaan maailmaani, joka monesti näkee paremmin puun osia puusta, kun metsän puilta. Samalla oma maailmani luo oman jopa irtonaisen kuvitteellisen maailman. Samalla kuvajärjesty toimii laajimmasta suppeimpaan ja toisaalta yhdestä kuusen osasta lukuisten puiden alkuun ja lopuksi jäkälämetsään.

Kuvattavina kohteina olivat kuusi (hopeakuusi), lehtikuusen käpy ja vanhalla tammella kasvava jäkälä.





Toisena pääsykoe tehtävänä valitsin "Minä ryhmän jäsenennä" (Taik)

Suunnittele ja toteuta ryhmäkuva, jossa olet itse mukana. Arviointiperusteet: Sommittelu ja kertovuus.

Ensimmäinen mielikuva varjokuvasta paikalla keskiössä, mutta aina kuitenkin taustalla. Olen mielipiteiltäni melko voimakas oman tieni kulkija, joka usein olen keskellä tapahtumia, mutta kuitenkin mielummin taustalla miettimässä ja ideoimassa. Kuvassa lisäksi Sari, Rosa, Ville ja Murat laukaisee kameran. Salama laukaistaan triggerillä taustalta kohti valkoista pleksiä ja muu valaistus on vallitsevaa valoa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat