Sivut

27.4.2012

Peilejä ja heijastuksia

Jo osa edellisistä kuvista on käytössä ja jalostumassa kohti lopullista näyttelykuvasarjaa. Vaihteeksi koetan sarjalla mennä kohti lievää mukavuusrajan ylittämistä. Usein, olen kovin tekninen toteutuksessani ja pyrin mahdollisuuksien mukaan valokuvaamalla saavuttamaan haluamani tuloksen, nyt kuitenkin annoin vain mielikuvien ohjata kuvaamista ja ohjata kuvia taideilmaisun suuntaan. Teknisyydestä ja peruskäytännön periaatteista tuskin valokuvaajana koskaan luovun. Tällä kertaa omaperäisen kuvan tai kuvasarjan toteuttaminen on ollut varsin vaikeaa, onhan näytteille asettamassa hieman alle 50 oppilasta joista reilu 30 valokuvaajaa ja noin 15 sarjakuvalinjan opiskelijaa.

Ensimmäiset ideat tuntuivat menevän kovin monen työn kanssa samankaltaisiksi, eikä sellaisen huomattua aihe tunnukkaan enää omalta. Siksi erään muun kuvaustehtävän kohdalla kuvasin poneja. Heijastukset juomasaavissa rupesivat kiinnostamaan ja hetkeä myöhemmin saavuttuani opistolle päätin kuvata itseäni rantavedestä Muurlanopiston rannassa.

Päädyin kuvissa tämän tyyppiseen pystyyn esitystapaan. Vedostan ne kiiltävälle paperille A2 tai A2+ kokoon, panoraamakuvan ollessa leveydeltään pystykuvan leveys. Taustan tai paspartoun jätän tummanharmaaksi tai mustaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat