Sivut

27.2.2012

Talviloma-kuvaustehtävät

Saimme aiheeksi kuvata seuraavat kuvat:

Musta, valkoinen, vapaus ja muuta mukavaa

Kuvaustehtävä sinänsä oli ajateltu filmikuvaukseen, joten päätin harjoitella kuvia digille ja totetuttaa ne sitten sekä kinofilmille, että myös 6x6 keskikokoiselle filmille. Filmirunkoina olen tällä kertaa käyttänyt Canon Eos 620 runkoa, jolla aloitin filmiharrastuksen vuonna 1988, objektiiveinä samat kun digissä ja 6x6 kuvat olen ottanut Kiev 60TTL kameralla, 80mm ja 150mm objektiiveillä. Digikameraa olen käyttänyt samalla valon mittauksessa, joka kyllä merkittävästi helpottaa kuvaamista.

Perus kuvaustilanteissa vanhojen filmipurkkien kyljessä olevat kuvavihjeet oikeista aukko, aikavalinnoista ovat edelleen hämmästyttävän toimivia, itse tuli harjoiteltua ensin tätä päättelyä ja sitten varmistettua se vielä digillä aina otettuun kuvaan asti. Järkeilylläkin voi päästä jo yllättävän pitkälle, vaikka oikea valoitus onkin aina tärkeää ja kannattaa varmistaa kunnolla.

Lopulliseksi kuvasarjaksi otin kuitenkin useita eri sarjoja, joten tässä oli yksi niistä lukuisista ideoista, mitä varmistaa sitten kehityksen jälkeen. Kinofilmitoteutuksena on ainakin muutamiin kuviin hyvin erilaisia toteutuksia.


"Musta"
"Valkoinen"
"Vapaus"

"Vapaus"




Ja muuta mukavaa:




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat