Sivut

17.5.2011

Raamattu nyt/ Suomi nyt Valokuvanäyttely Hyvinkään kaupungintalolla 18.5.-2.6.

Kurssimme tavoitteet alkavat täyttyä. Syys- ja kevätkauden opiskelut valokuvauksen saralla huipentuvat näyttelyyn Hyvinkään uudella kaupungintalolla.


Kevätkauden aihe paljastettiin jo joulutauolle lähdettäessä, joten tässä on ollut aikaa miettiä parasta tapaa käsitellä välillä kovinkin hankalalta tuntunutta aihetta. Kevään haasteita ovat näyttelyyn tulevan lopputyön lisäksi olleet muotikuvauksen, tapahtumakuvauksen (teatteri), teollisuuskuvauksen ja terapeuttisen kuvan tehtävät. Perusvalaistukset ja kameratekniikoita käytiin läpi jo syksyllä. Varsinaiset taiteellisemmat sovellutukset ja projektit ovat olleet kevään heiniä. Kaikessa tekemisessä on ollut ajatuksena kerätä tarpeeksi pääomaa tätä loppunäyttelyä ja jatkossa itsenäistä laadukasta työskentelyä varten. Omat harjoitustyöni olenkin esitellyt tässä blogissa jo aikaisemmin, korkeintaan sävysäätöjä olen tehnyt teoksista.
Parhaan käsitykset näyttelystä saa tulemalla itse paikanpäälle katsomaan. Kannattaa käydä tutustumassa hienossa miljössä Kaarina Kaikkosen upean tilateoksen alla:

Hyvinkään kaupungintalon ala-aulassa Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää

Näyttely on avoinna 18.5. - 2.6. ma-to 8-16, pe 8-15 Huom! myös erikoisajat: la 21.5. klo 12-14, helatorstaina 2.6. klo 12-17. Helatorstaina Hyvinkäällä on lisäksi poikkitaiteellinen tapahtuma Yhden päivän juttu, missä voi osallistua Hyvinkään kameraseuran järjestämään valokuvauskisaan Fotopyrähdykseen. Osallistua voi yksin tai joukkueittain. Jokainen joukkue saa suurkuvalahjakortin (30x45cm) digitiedostosta teetettäväksi. Fotopyrähdyksestä voi lukea lisää osoitteessa: www.hyvinkaankameraseura.net

Lisätietoja valokuvauslinjan toteutuksesta antaa kurssin suunnittelija ja ohjaaja
FM, TaM, Valokuvaaja Jyrki Toivanen,
0400-594407
jyrki.toivanen@gmail.com



Hyvinkään taidekoulun-iltakoulu
http://www.hytakoilta.fi/

Kuvakehyksen kuvatarjonta on seuravassa linkissä
Näyttelyn kuvakehys kurssi 2010-11

ja

Kuvakehys Hyvinkään taidekoulu-iltakoulun sivuilla
https://hytakoilta-yhdistysavain-fi.directo.fi/galleria/valokuvauslinja/

Muiden oppilaiden blogeja:
Niko Elomaa http://nikovalokuvaa.blogspot.com/
Jari J Heino http://jari-j-heino.blogspot.com/
Eva Lindblom http://kuviajakuvitelmia.blogspot.com/
Raimo Oksanen http://raimooksanen.blogspot.com/
Ari Saarinen http://arisaarinen.blogspot.com/

Omat kuvani näyttelyssä:
Teemana Suomi nyt: Lippu http://mo65.blogspot.com/2011/05/suomi-nyt-teema-liput.html
Teemana Raamattu nyt: http://mo65.blogspot.com/2011/01/1-kevatkausitehtava-raamattu-nyt.html

Näyttelyn pystytystalkoisiin osallistuivat mahdollisuuksien mukaan kaikki, jotka pääsivät päiväaikaan 16.5.2011 paikalle. Näyttelyn yksityiskohtien hiomiseen meni käytännössä koko päivä, joten kiitokset kaikille urakkaan osallistuneille.


Töitä on esillä kaikkiaan 36 kpl ja lisäksi digikehys, missä esitellään harjoitustöitä ja kurssin tekemisiä vuoden varrelta. Kuvia digikehyksen diaesityksessä on lähes 200. Esitys etenee kurssin teemojen mukaisessa kronologisessa järjestyksessä.

Pystytystalkoiden kuvissa Jyrki, Riitta, Jari, Raimo ja Irja.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat