Sivut

12.1.2011

1. Teemana kevätkausitehtävä: Raamattu Nyt

Raamattu nyt aiheena on kovin hankala lähestyttävä. En osannut erottaa aiheesta mitään yksittäistä asiaa tai teemaa, joten lähdin hakemaan vastakkainasettelua ja vaihtoehtoja. Kuten joskus on sanottu, saattaa toiselle olla raamattuna pelikortit, jollekin raha ja tietysti eri uskonnoissa eri kirjat ja uskomukset.

Jäin kuvalla kysymään, mitä nämä vaihtoehdot ovat? Tarjooko kirja sisältöä vai esimerkiksi tuo tuiki välttämätön raha. En ainakaan itse osaa siihen vastata. Päätin kuvassa supistaa valintakohteet vain kahteen, asian kärjistämiseksi, mutta toisaalta etten kuitenkaan lähtisi luokittelemaan erlaisia uskontokantoja.


4 kommenttia:

  1. Kiva kun löysin tämän blogin vahingossa.

    Raamattu nyt, on vaikea aihe kuvattavaksi. En osaa sanoa mihin suuntaan lähtisin. No ehkä uusimman amerikkalaisen raamatun selitys teoksen kaivaisin esiin ja sen kanssa voisi sitten kikkailla.

    Tästä kuvasta tulee mieleenn.
    -kolme kättä -> isä poika ja pyhä henki
    -nomination -> "arvon mekin antsaisemme"
    -kaikki oikeanpuolen käsiä -> mitä vasen käsi tekee?

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Martti, että herätit koskettamaan kevään aihettamme. En ole sitä laisinkaan lomalla miettinyt, mutta Jyrkin antama vaihtoehto Suomi Nyt helpotti minua.

    Kuvasi pysäyttää ja inspiroi tarttumaan aiheeseen. Raha ja elämän arvot? Vastakkain vai tasapainossa? Mieleeni nousi jostakin syystä kuvastasi myös kiire, näkymättömänä! Se mahtuu tuohon Raamatun ja rahan väliin. Mielenkiinto alkaa herätä.

    Tapaamisiin! Kaija

    VastaaPoista
  3. Enpä huomannut vaihtoehtoa, no tulipahan tehtyä ja sain aikaan kuitenkin sellaista, mitä en koskaan itsellisesti olisi lähtenyt kuvaamaan. Toisaalta ajattelin, ettei mukavimman mahdollisen aiheen kuvaaminen kuitenkaan opeta riittävästi, itselle uuden ja epämukavan aiheen kuvaaminen voi loppujen lopuksi olla paljon opettavampaa.

    Myös kommentit toisaalta viittaa siihen, että näkemyksiä ja keskustelua riittää tällaisestakin aiheesta. En tiedä, lopuksi sainko edes riipaistua aihetta, mutta yllättävän paljon töitä meni tämänkin setupin rakentamiseen.

    Kaksi valonlähdettä ja heijastin ja rakennettuna käyttäen Hong Kongin kuvaustelttaa Päävalo softbox ja "hiusvalotyyppinen valo" pienempi softbox heijastimena kapalevyn tyyppinen heijastin. Terävyysalue voisi olla suurempikin, mutta mallikäsien kiireellisyys vaikutti siihen, etten saanut tarpeeksi mahdollisuuksia pelata asialla.

    VastaaPoista
  4. Hyvä Martti, että tartuit kevään näyttelyteemaan, Raamattu Nyt, jo tässä sydän talvella!

    Kuvasi välittää mielestäni hienosti nykyihmisen vaikeutta valita selkeästi Raamattu tai mammona. Yleensähän pyritään tasapainottelemaan kultaisella keskitiellä, vaikka Raamatun mukaan emme voi palvella Jumalaa ja mammonaa samanaikaisesti. Vai välittääkö kuvasi juuri tätä sanomaa? Jollakin tavalla näyttää sille, että kuvan "Käsi" torjuu molemmat. Mitä sitten jää jäljelle? Ehkäpä ulkopuolinen tarkkailijuus, joka sopii ainakin valokuvaajan, tutkijan, älykön ja kyynikon rooliin mainiosti.

    Avauksesi on siinäkin mielessä hyvä, että voimme kaikki todeta ja rohkaistua siitä, että kuvamme, johon ollemme ladanneet tietyn oman ajatuksen voikin toisen ihmisen ajattelussa synnyttää hyvin erilaisia mielleyhtymiä. Hyvä kuva milestäni avautuu sisällöllisesti moneen suuntaan ja merkitykseen. Hyvä kuva herättää ajattelemaan ja jopa muuttaa ajatteluamme!

    Tästä on hieno jatkaa laajan aiheemme muihin visuaalisiin variaatioihin.

    VastaaPoista

Lukijat