Sivut

10.5.2011

6. Muotikuvaus miljöössä

Kauden viimeiset kuvaukset olivat eilen, maanantaina käsillä ja palasimme jo keväällä käsiteltyyn muotikuvaus aiheeseen. Valaistuksessa olimme varustautuneet heijastimilla ja myös triggereillä käsisalamien kanssa valaisuun. Omalta kohdalta leikkauksesta toipuminen, oli jättänyt varusteet vähemmälle ja toisaalta upea ilta mahdollistivat myös muun tyyppistä valaisua. Luonnollista valoa riitti ja tasoittui lehdistön lävitse  ja heijastimella tasapainottaen ja suunnaten kuvat onnistuivat silti, vaikkei kaikkiin kuviin ehkä täyttä glamour meininkiä saanutkaan ikuistettua.

Paljon kuvaamisessa on kiinni paitsi kuvaajan taidosta, mutta myös mallina oleminen taidosta. Näissä ei tietysti saa unohtaa myöskään heijastimen hallintaa, mistä suuri kiitos Ari Saariselle. Tällä kertaa, mallit Nelly ja Elina osasivat työnsä ja olivat paljolti luontevia, ja melkeimpä lukivat kuvaajan ajatuksia. Mallinohjaus ei siis oikeastaan tullut välttämättä lainkaan esille omissa kuvissani ja monet kuvat ovatkin ehkä juuri siksi hyvin luontevia.

Näissä valaistus on siis vallitsevaa valoa, Ari auttoi heijastimen kanssa saamaan varsin hohdokkaan valaistuksen. Asut ovat muotiliike Finezzan mallistosta.











2 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia kaikki erityisesti sommittelun ja rajausten suhteen. Eräs asia, johon huomio kiinnittyy on se, että kasvojen väri ehkä kullankeltaisen heijastimen takia on kahdessa ensimmäisessä - osin vielä kolmannessakin kellertävämpi kuin vartalon ja vaatteen. Ehkä makuasia, mutta itse pidän ehkä vähemmän kellertävästä kasvojen värisävystä. Ei siis iso asia, jos ollenkaan. Viides ja kuudes kuva hyviä, ehkä muotikuvaksi voisi lisätä saturaatiota tai jotain, jolla saisi kuvat vahvemmin esiin, vaikka hieman liioiteltuna. Kahdeksas kuva ei aukea isommaksi (siis se, missä Nelly ja Elina ovat jalkakäytävällä yhdessä). Elinan kuvissa on mielestäni hyvät sävyt, kellertävyys ei häiritse, kun iho on oikeasti ruskettunut. Ehkä laajakulma on hieman liian laaja minun makuuni, mutta kuvat ovat joka tapauksessa virkistävän uudenlaisia. Hyviä kuvia siis kaikki, nämä olivat vähän hakemalla haettuja kommentteja.

    Samalla kiitos näin blogisivusi kautta koulumme ahkerimmalle kommentoijalle. Niistä on meille kaikille muille hyötyä kehittäessämme omaa kuvaustamme.

    VastaaPoista
  2. Kiitos myös kommenteista.

    Värilämpötilaa olisi voinut tietysti käsitellessä vähän viilentää, mutta tuo punertavuus kuuluu mielestäni iltahetkeen, joka tietysti olisi voinut olla vaatimattomammin esillä. Toinen varjostin oli sitäpaitsi muistaakseni valkoinen, joka saa aikaan sen, ettei koko kuva ole samalla värilämpötilalla.

    On totta, että vaakakuvat jäävät kontrastikkuudella toiseksi pystykuvista. Taustan värillisyys, tai oikeastaan hiekan väri syö värit, ja ovat vielä heikommat myöhemmän hetken ja suodattumisen johdosta. Suora auringonvalo ei näissä pääse tulemaan lainkaan vaatteille ja kontrastikkuus on hieman lattea. Kaikesta huolimatta se mielestäni vastaa lähelle vaatteen todellista luonnetta. Tässä voimakas vihreä tausta toisi parhaiten vaatteen esiin.

    Korjasin nyt ne blogiin, että ne pitäisi olla taas normaalisti saatavalla. Asetusmerkit katoavat helposti, kun sivua editoi. Kuva-attribuuttien merkit saisi olla paremmin näkyvillä editointiruudussa, muokkaamalla kuvien asettelua, poistaa helposti koko attribuutit ja vain pikkukuva jää jäljelle.

    VastaaPoista

Lukijat