Sivut

23.3.2013

Yksi päivä valokuvina

Pitkästä aikaa, jatkan opiskelutehtävien esittämistä. Työharjoittelujakson 3 viikkoa ja hiihtoloman jälkeen paluu arkeen tulee dokumentaarisen projektin muodossa yhdestä omasta päivästä.

Tehtävänä on erityisesti dokumentoida omia tekemisiä. Päätin, etten kuvaa varsinaisesti suoraa itseäni, vaan näytän omien silmien kautta oman päiväni. Kuvien määrä oli rajattu noin 25-30 kuvaan. Normaalista poiketen kuvatessa rajoitin kuvaamiseni melko pieneen määrään kuvia, jotta jälkieditointi olisi helpompaa. Pääosin kutakin kuvaa kohden valintaa oli vain 1-3 kuvaa, paitsi henkilökuvassa, jossa olin kuvaamassa projektin ulkopuolella kuvia.

Editointi olikin melko helppo, mutta tämän tyyppinen dokumentointi olisi melkeimpä helpompi toteuttaa jollain muun tyyppisellä kalustolla. Vaikka itselleni järjestelmäkamera kulkeekin lähes kaikkialla aina mukana, on vaikea kuvata omia tekemisiä siten, ettei vaikuta samalla tilanteiden autenttisuuteen.

Kronologian ylläpitäminen kuvaamisessa tuo lisähaasteita kuvaamiseen. Tyydyttävän kuvan aikaansaaminen on aika haastavaa, jos ei anna itselle lupaa rakentaa kuvaa uudelleen, vaan edellyttää kuvaamisessa täyttä autenttisuutta. Tämä sarja on toteutettu nodattaen kronologiaa, eikä kuvatessa ole mitään kuvaa käytännössä mitenkään rakennettu, vaan ne ovat sellaisenaan tallennettua dokumenttia minun perjantai-päivästä.

 











 




 

 



 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat