Sivut

13.1.2012

Henkilökuvaa työympäristössä, DJ-Murat työssään


Henkilökuva "ihminen työssään" oli yksi joulukuun aiheista. Kuvaaminen perustui itselle aikaisemmin tuntemattoman henkilön kuvaamiseen työnsä äärellä. Päätin kuvata tätä aihetta lisää, kun kuvatkin tuntuivat miellyttävän. Poiketen aikaisemmasta tehtävästä kuvattava on tuttu Murat Mutlu, opiskelukaverini Muurlan opiston valokuvauslinjalta. Halusin kuvata vastaavan kuvasarjan huomioituna kritiikissä esille tulleilla puutteilla ja lisäyksillä. Kuvausolosuhteet eivät olleet muuttuneet edellisestä kuvauksesta. Paikan pimeys, ahtaus, suuret kontrastierot tekivät paljon haastetta itse kuvaukselle teknisesti ja tunnelmaa varjosti asiakkaiden vähäisyys. Varsinainen DJ-koppi on varsin pieni ja ahdas. Pääsy sinne vaatii hieman akrobatiaa varsinkin jalustan ja suurehkon kameravarustemäärän kanssa. Lisähaastetta toi liikkumiseen vielä kyynärsauva.

Kuvauksessa käytin apuna pientä lisäheijastinta shamppanjanvärisellä pinnalla ja yhtä salamaa ohjattuna triggerillä erillään kamerasta. Kuvausasetuksena käytin herkkyytenä ISO 400-1600 herkempään painottuen. Usein valotusajat olivat kohtuullisen pitkiä ja 1/30-0,8"s yleiskuvissa 2-6s. Salama kaikissa kuvissa manuaalina, heijastettuna joko suoraa heijastimen kautta, tai hiusvalomaisesti kohti ja filli heijastimen kautta. Muutama kokeilu zoom, strobo ja kameran tahallisen liikuttamisen yhdistelmillä.

Kun tällä kertaa kohteeni olikin aikaisemmasta tehtävästä poiketen tuttu, voisi se näkyä kuvista selvästi. Mielestäni olen kuitenkin saanut tunnelman DJ:n elämästä työnsä parissa reportaasimaisen kuvasarjan, ilman, että kuvista huokuisi minkään asteista keinotekoisuutta tai liikaa sisäpiirin tuntua. Täytyy vielä kiittää Muratia erinomaisena mallina ja DJ:nä.






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat