Sivut

26.7.2011

Minun kesäni 7-10/10

No niin, kohta alkaa elokuu ja toivon mukaan myös jossain vaiheessa (syyskuussa) myös uudet haasteet. Kesän typistäminen 10 kuvaan tuntuu mahdottomalta, mutta itsehän rajat laitoin. Hienoa on ollut myös seurata Arin upeita kuvia, jotka ovat toinen toistaan hienompia hetkiä suomalaisesta kesästä.

(7)

(8)

(9)

(10)

Omia kuviani mietin, miten saan omaa kesääni kuvailtua. Jos oli jo pieniä vaikeuksia ensimmäisellä kierroksella, olen selkeästi pettynyt omaan ehkä suureen, mutta varsin vaatimattomaan kuvasaaliiseen. Paljon ongelmia kuvaamisessa, jossa näkyy suuria virheitä, melkein kaikkien oppikirjavirheiden mukaan. Itselleni on tullut sellainen käsitys, että kuvaustauko voi useasti parantaa kuvien laatua merkittävästi, kun jatkuvalla kuvaamisella ei anna aikaa kuvien pohtimiselle ja sisällön merkitys etääntyy kuvista.

Nämä kuvat ovat koiranputki tai kumina Kuusankoskelta, Letun paistoa ja nuotiotunnelmaa Laukaalta ja viimeinen epäluuloinen rekikoira Sotkamosta.

2 kommenttia:

  1. Terve Martti!

    Olet oikeassa, 10 kuvaa kesästä on tosi haastava tehtävä. Toisaalta se haastavuus juuri saakin miettimään, miten kymmenellä kuvalla näyttäisin kesäni.

    Itse valitsin pääsääntöisesti pelkästään luonnon. Ajattelin, että siten tehtävän pystyisi parhaiten pitämään kasassa. Aiheitahan olisi ollut vaikka kuinka paljon.

    Mielestäni kesäkuvasi olivat hyviä. Etelänmatkaltasi olisi kiva nähdä enemmänkin kuvia sitten joskus.

    On totta, että tauko kuvaamisessa saattaa olla ihan hyvä ajatus, varsinkin, jos itsestä alkaa tuntua, että virheitä tulee liikaa.

    Toinen juttu on se, että käy vaan läpi kuvat ja etsii omasta mielestä ne asiat, jotka seuraavalla kerralla haluaa tehdä toisin. Virheistä kun oppii.

    Mutta mukavaa kesänjatkoa ja onnea opinnoissasi.

    Ari

    VastaaPoista
  2. Hei Martti

    Mukavia kesäkuvia. Erityisesti muurikkapannukuva miellyttää - tulen ja auringonlaskun valon rinnasteisuus. Horisonttia olisin vähän muuttanut, ettei niin keskellä. Mitenkä olisi ollut isompi taivaan osuus tai siis veden, joka heijastaa taivaan? Koirakuvassa on jännää levollisuutta ja varuillaan oloa yhtä aikaa. Tiukka rajaus tuntuu sopivalta.

    Laukaassa olette näimmä käyneet. Odottelin teitä kesän kuluessa naapuriin Hankasalmelle, mutta ehkä sitten joskus toiste. Toisaalta ymmärrän, jos perhe ei niin innostu, kun emme ole tuttuja kuin kuvien kautta.

    Laitapa viestiä, miten opiskeluasia edistyy!

    Minä palasin tänään sunnuntaina Järvenpäähän, sillä tulevan viikon alussa alkaa työt. Aion kyllä laittaa kesästä jokusia kuvia, mutta ei meinaa keretä. Jos nyt paremmin, kun loma on loppu!!!

    VastaaPoista

Lukijat