Sivut

5.7.2012

Kesänviettoa maaseudulla

Talvisaikaan käyn kuvaamassa maneesissa tyttäreni Heidin ratsastusta. Rajaamaton tie, kaunis pihaympäristö lukemattomine poneineen ja muine eläimineen onkin sitten ihan eri juttu. Kuvaamisen vaikeus johtuu vain tolkuttoman monipuolisesta ympäristöstä, vaikka onhan kaikki sinänsä tuttua, paikassa, jossa olen jo lapsuudesta asti viettänyt kesiä. Hieno hetki sukulaisten maatilalla, Muurlassa.

Vapaassa ympäristössä muuttujia on paljon, nytkin poni vikuroi voimakkaasti ja aiheutti muutamia sydäntä tykyttäviä hetkiä. Harvoinpa olen nähnyt rodeoratsastuksen kaltaisia hetkiä, varsinkaan kun oma tyttö ja hänen pikkuserkkunsa yrittivät pitää ponia aisoissa. Onneksi sain edes muutaman näistä kuvasarjoista onnistumaan, koska tilanteet tulivat vastaan hyvin yllättäen.

Koirat, kissat ja lampaat noiden ponilaumojen lisäksi sai muistikortin laulamaan rivakasti. Vaikeusastetta toi suora auringonpaiste ja tolkuttoman suuret kontrastierot. Paljolti tuli käytettyä melko suuria aukkoja, jotta saisin syväterävyysalueen pidettyä  riittävän pienenä ja suljinajat toisaalta kohtuullisen nopeina. Polarisaatiosuotimen huomasin pimentävän liikaa, joten pääosa kuvista tuli otettua ilman sitä.



Hienoja tunnelmia laitumen varresta.


Puhelinlangat laulaa ja ...








Perushoidot ja kuviot (käynti, ravi ja laukka)


Ensimmäiset pukittelut, kuvissa ei kuitenkaan näy ihan hurjimmat hetket.




Rodeomeininkiä vähän kokeneempaan tapaan...





No eipä tuo Eijan rauhottunut sittenkään, tässä Heidi hienosti myötää liikettä.


 
Ratsastuksesta siirryin kotieläimiin. Kissat ja koirat vain ovat aina niin kuvauksellisia, ettei niitä voi kuvaamattakaan jättää. Aina tilaisuuden tullen, niistä mielellään ottaa kuvia. Koirat ovat kuvissa järjestyksessä Sini, Alli ja Elmo.





Jatkoin vielä veljeni mökiläl aiempia kasveista koostuvien kesäkuvasarjojen täydennystä näillä macrokuvilla. Värit skaalautuvat blurratussa taustassa äärettömän pehmeiästi. Se on ehkä itseäni eniten miellyttävä asia.


 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat