Sivut

4.1.2012

Pelkistetyt värit, "Myrsky vesilasissa"

Tämän kertaisen kuvaustehtävän aiheena on kuva, missä on pelkistetyt värit. Kuvausaihe on vapaa, mutta väriskaala on rajoitettu hyvin suppeaksi. Kuva voi sinänsä sisältää voimakasvärisiä värielementtejä, mutta eri värisävyjen määrä on rajoitettu pieneksi.

Päätin valita uudelleen aiheeksi "myrskyn vesilasissa" eli leikkiä pisarakuvauksella, kuten jo kerran aikaisemminkin.
Kuvissa pisara on pysäytetty salamalla tai vaihtoehtoisesti highspeed salamalla ja erittäin lyhyellä suljinajalla tai vain salamalla, jolloin liikettä pysäyttää ainoastaan salama ja mahdollisesti vallitsevallakin valolla on oma osuutensa värimaailmasta. Salama on erittäin lähellä vesipisaroita, etäisyys alle 20 cm, käyttäen TTL-kaapelia, polttovälin ollessa 105mm ja lisälksi on käytetty 36 mm loittorengasta, jolloin kuvausetäisyys jää myös lyhyeksi ja ollaan lähellä suurennussuhteessa 1/1 20-30 cm kohteesta. Taustana toimii joko sininen leikkuulauta tai teräksinen tiskiallas. Salama on kohdistettu pisaroihin voimakkaasti sivusta tai takasivusta, jolloin valaisu kulkee pisaroiden läpi.

Kuvien pelkistetty värimaailma muistuttaa joidenkin kuvien osalta lähes mustavalkoisia kuvia, vaikka todellisuudessa kaikki kuvat ovat värillisiä. Keskimmäinen pystykuvista vaikuttaa jopa täysin mustavalkoiselta, kuitenkaan poikkeamatta muista kuvista. Kuvan värittömyys on jopa niin vähäistä, ettei valkotasapainon etsiminen pipetillä juurikaan muuta kuvan väriä. Realimaailman sävyjä on aavistus viilennetty, koska veden ja tiskipöydän sävy tuo ylimääräistä lämpöä ja vesi ei vaikuta puhtaalta, vaan saa aikaan kellertävän vihreää sävyä.




 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat